Eaton til topps i kåringen «Årets nødlys»

Nødlyset Matrix CGLine+ fra Eaton gikk til topps i kåringen «Årets nødlys» under den prestisjefylte kåringen Lux Award.

I løpet av de siste tre årene har Eaton vunnet to kåringer under Lux Award – en årlig britisk kåring som hyller de mest innovative produktene og selskapene innen belysning.

– Tidligere har vi mottatt prisen «Årets nødlys» for det smarte markeringslyset Crystal Way. Det var derfor knyttet stor spenning til prisutdelingen, sier Knut Ballangrud, som er salgssjef for sikkerhetsprodukter for Eaton i Norge.

Lux Award er britenes svar på det norske kompetansenettverket for belysning, Lyskultur. Over 800 eksperter innen belysning var tilstede da prisen ble delt ut i London i November 2018.

– Nå har vi også fått tildelt den samme prisen, «Årets Nødlys», for det desentraliserte og adaptive markeringslyset Matrix CGLine+, jubler Ballangrud, og legger til at nødlysene endrer seg i henhold til predefinerte scenarioer.

– Med Matrix CGLine+ kan man sørge for en smartere evakuering. Hvis eksempelvis en brannalarm går i ett område av et kjøpesenter vil pilene på nødlysene endres slik at publikum veiledes bort fra faren, avslutter Ballangrud.Informasjon om Matrix CGLine+:

Det selvtestende nødlyset kan endre pilretning og markere at veien er stengt.

Pilretningen viser fire ulike retninger. Et rødt kryss indikerer at en bestemt rømningsvei er stengt, blokkert eller er farlig. Animasjon av pil og rødt kryss er særlig viktig for døve som ikke får med seg talevarsling. En intern ups sikrer at kontroll­enheten fungerer selv ved et strømbrudd.

Nødlysene administreres i styringsprogrammet CGLine+, som gir toveis kommunikasjon med alle armaturene. LED-teknologi og Lithium-Ion-batteri skal sikre høy effektivitet, lang levetid og pålitelighet.

Med styringssystemet CGLine+ er det unødvendig med visuell sjekk av feildiodene. Tilkoblingen til CGLine+ gjør det mulig å sette opp scenarier og fluktruter, og kontrollere at løsningen fungerer som den skal.