Fordeler med LED-lys

LED-lys er en type pærer som er svært effektive i forhold til andre lyskilder. For eksempel, i de gamle glødepærene (faset ut i 2009) ble 95% av all tilført energi (altså strøm) omgjort til varme, mens kun 5% ble omgjort til lys. Med LED-pærer er historien en annen, da blir hele 20% omgjort til lys, noe som er mye mer effektivt enn de gamle pærene. Det er nesten så en trenger solbriller hjemme i stua siden lyskilden er såpass sterk! Dette er jo en stor fordel for deg som forbruker, både med hensyn på økonomi og miljø. I tillegg varer pærene mye lengre enn glødepærer, så en slipper å skifte så ofte som før.

LED-pærer er en del dyrere enn andre pærer (halogen f.eks., men disse skal fases ut) om en sammenligner pære for pære, men siden LED-pærer varer mye lengre og gir mye mer lys, så gir ikke dette et riktig bilde. Noen kilder mener faktisk at en kan spare opp til 90% av strømregningen som går til lys ved å skifte til LED. I kroner og øre kan en kanskje snakke om kr 1 000 per måned eller kr 12 000 per år for en vanlig familie i sparte strømutgifter.

LED-pærer bruker lite strøm, det gjør at man med fordel kan gi dem strøm fra solenergi.

Kjøpe LED-lys

Hvor kan en kjøpe LED-lys? Du kan selvfølgelig kjøpe LED-pærer i vanlige butikker, men det er smartest å kjøpe slike pærer billig på nettet (om en ser noen gode tilbud). Som sagt, prisene er mye høyere per pære enn andre eldre typer lyspærer, så det er mye å spare på å kjøpe på tilbud. F.eks., du kan handle våre pærer med 50% rabatt i skrivende stund, og om en da vil skifte pærer til 20 spotter i taket, så er det mye å spare! Bare husk å velge riktig pære!