De fleste ønsker å spare penger, ikke minst på strømregningen, og en av måtene man kan gjøre det på, er ved å enten skifte ut alle lyspærene med en type som bruker mindre strøm, eller en type som bruker en helt annen teknologi, som igjen medfører et lavere strømforbruk.
Ved førstnevnte alternativ kan man fortsette å bruke ordinære glødepærer, men velger bare en type som trekker mindre strøm enn den som allerede sitter der, men da en nedgang i strøm normalt også betyr en nedgang i lysstyrke, er det sjelden man blir særlig fornøyd med det endelige resultatet. Det er en kjensgjerning at en 40 watts lyspære bruker mindre strøm enn en tilsvarende på 60 watt, men ikke bare bruker den mindre strøm, den avgir tilsvarende mindre lys.
Da er det man kan se på andre alternativer, som for eksempel LED-lyspærer, hvor man får tilsvarende mengde lys ved kun en brøkdel av samme energiforbruk. Eksempelvis avgir en 4 watts LED-lyspære samme lysmengde som en tilsvarende 40 watts, så da er det et relativt enkelt regnestykke, å kalkulere seg frem til hva en eventuell besparelse vil bli.
Men så er det jo det da, at for å spare noe, må man investere noe, for disse pærene er ikke gratis, og med tanke på at en gjennomsnittlig enebolig i dag har mellom 20 og 30 pærer, kan det for enkelte virke som en høy terskel å skritte over. En standard LED-lyspære av god kvalitet kommer lett opp i godt over 100 kroner per stykket, de aller beste nærmere 200 kroner også, kanskje litt over.
Da er det viktig å ikke falle for fristelsen og handle billige LED-lyspærer fra ukjente leverandører, for selv om de blir en del rimeligere i anskaffelse, er det ikke sikkert de hverken varer like lenge, eller lyser like godt som noe mer kostbare alternativene.
Ønsker man ikke å legge ut for å skifte ut alle pærene i hele huset på en gang, kan man jo alltids skifte dem ut etterhvert som de ryker eller man selv føler for det er på tide å gjøre det.