Hvordan få perfekt belysning i gamingrommet?

Sånn kan det gjøres

Belysning kan gjøre mye for romfølelsen. I et nokså lite rom eller i et rom uten tilførsel av naturlig lys, vil belysning kunne gjøre underverker og gi rommet et helt nytt uttrykk.

Men belysning er også viktig når man skal lese, jobbe eller sette en viss stemning. Derfor er det viktig å få perfekt belysning også på gamingrommet. Dette kan ta spillopplevelsen til nye høyder. Se tipsene nedenfor for hvordan du kan få perfekt belysning på gamingrommet.

Sørg for at det er nok lyspunkter

Det første du bør tenke på når du skal belyse et gamingrom, er at du har nok lyspunkter. En taklampe vil alltid være lurt å ha, fordi det kan gi store mengder med lys.

En stålampe i et hjørne kan også gi et godt inntrykk lysmessig. Samtidig kan flere små bordlamper også gi en god og lun stemning, samtidig som det bidrar til å gi rommet nok lys.

Tøft lys med ledlys

Gjør det mulig å dempe lyset

Det andre du bør legge merke til er om det er dimmere på lampene du velger. Til taklampen kan du enkelt få en elektriker til å bytte ut lysbryteren med en dimmer, slik at du kan sette opp eller ned lysstyrken alt ettersom hva som passer til stemningen du vil skape.

Dempet lys kan for eksempel gi deg følelsen av å være på live casino. Det er også mulig å kjøpe stålamper og bordlamper med dimmere. Eller så kan du kjøpe lampeskjermer som gir et behagelig lys og fører lyset til fokuserte punkter.

Noen ganger er det best med minst mulig lys

Men det er samtidig viktig å kunne stenge ute naturlig lys dersom du har vinduer på gamingrommet. Derfor bør du investere i en lystett gardin eller rullegardin.

Skrekkspill kan virkelig være skremmende, men det er nettopp dette mange gamere søker. Derfor vil perfekt lyssetting være helt essensielt for å skape en virkelig skremmende atmosfære.


Sett stemningen med farget lys

Når det ikke er nødvendig å gjøre rommet helt mørkt, kan det derimot være en ekstra liten del av stemningen å ha farget lys. Dette kan du enten få av pærer med farge, lampeskjermer med farget glass, lavalamper, eller andre typer skjermer som lyser opp rommet med farger.

Spiller du for eksempel Mario Kart, som er nokså fargerikt og artig, kan det gi en ekstra god spillopplevelse å også lyse opp gamingrommet i morsomme farger.

Eller dersom du spiller et skrekkspill, som nevnt over, men ikke ønsker å gjøre rommet helt mørkt, kan du for eksempel ha en rød lampe som setter den rette stemningen.

Gjør gamingrommet til ditt helt spesielle sted

Som du har lest her, kan du gi gamingrommet et helt spesielt uttrykk og sette den perfekte stemningen med riktig belysning. Det gjelder for gaming av alle typer spill.

Når man spiller visse typer spill, som Amnesia: The Dark Descent eller Resident Evil, gir det best spillopplevelse med minst mulig lys. Da ønsker du helst å gjøre stemningen så skummel som mulig og skru av alle lys.