Hvordan ta gode bilder av hunden din?

Vi vet alle hvor vanskelig det kan være å ta et bilde av valpene våre. De vil aldri se på kameraet eller telefonen! Blitz ser fryktelig ut. Den naturlige belysningen kan være så mørk at du ikke kan se hvor hunden din slutter og sofaen begynner. Hvordan kan du ta de beste bildene av hunden din slik fagfolkene gjør?

Timing

Når du skal ta bra bilder av hunden din så må du time det. Hvis du ønsker å ta bilder av hunden din med mye energi så ta bildene rett etter du slipper hunden ut av hundeburet i bilen når du skal gå tur. Dersom du ønsker å ta bilder av en rolig hund så gå en tur først og deretter server et bedre måltid, da vil hunden din mest sannsynlig ligge helt i ro.

Slappe av

La hunden slappe litt av mellom slagene, Ha med et hundebur med godsaker og et kjent teppe hvor hunden kan ha en time out, det er veldig slitsomt for hunder å konsentrere seg lenge om gangen. Hvis du er på biltur så har du vel buret i bilen allerede slik at du bare kan åpne døren og slippe hunden inn.

Gjør hunden vant til kamera

Nå tar de fleste av oss bilder med telefonen og den er de aller fleste hunder vant med. Hvis du skal ta bilder med speilreflekskamera så bør du derfor gjøre hunden vant med kamera først. Du kan la det stå på stuebordet, du kan ta litt bilder av den hjemme eller ta bilder av andre foran hunden.

Skru av blitzen!

Blitzen kan skremme både mennesker og hunder. Dropp å ta bilder med blitz.. prøv heller å bruk naturlig lys til din egen fordel. Da slipper du å skremme hunden din eller påføre den mer stress enn nødvendig. Du kan også bruke ledlys, det finnes en del gode ledpærer som egner seg godt til fotografering.

Vær leken!

Våre firbeinte venner de elsker å ha det morsomt. Selv om du tar fotojobben blodseriøst så bør du ovenfor hunden vise glede og lek. Da blir hunden i godt humør som igjen gir veldig god stemning som igjen reflekteres i bildet! Men når dere har lekt en stund, ta hunden inn i hundeburet sitt igjen for en time-out og litt «slappe av tid».

Legg deg ned på hundens nivå

Hvis du står ovenfor hunden og tar bilder så kan du oppleve at hunden blir stressa og ikke liker det. Hvis du heller legger deg ned på samme nivå som hunden så kommer hunden til å være mer komfortabel og du øker sjansene for bedre bilder.

Hvis man etter å ha prøvd dette fortsatt ikke får til gode bilder så kan det være man trenger profesjonell hjelp. Det finnes flere fotografer som har spesialisert seg på nettopp det å ta bilder av hunder. Før du velger fotograf så bør du sjekke at de har gjort skikkelig arbeid tidligere. Be om å få se porteføljer av bilder de har tidligere slik at du kan forsikre deg om at de er flinke.