Levende lys i hagen

led-utelysElektrisk og permanente hagelys er med på å skape stemning i hagen på kveldstid. Skal du ha det ekstra koselig i hagen en kveld, er levende lys et bra supplement. Har du lyst å være litt kreativ er det bare å finne frem det du har av glass, lanterne, petroleumslamper etc. og begynne å eksperimentere. Lampene kan plasseres på terrassen eller i blomsterbed, henges i trær, settes i hagegangen og så videre, det er kun fantasien som setter grenser.Åpen flamme sprer glede, stemning og ikke minst: varme. Mulighetene er utallige.

Det er naturligvis viktig å tenke på brannfaren og være ekstra forsiktig i perioder der det er tørt i hagen, selv om det føles litt vèl teoretisk til tider.

Men for å ikke måtte gå gjennom for mye arbeid hver gang du skal ut i hagen en kveld (det er jo nok med å samle glass, drikke og godsakene) er det ikke dumt med noen faste utelys som lyser opp trær oven- eller underfra.
Det er da 12V er bra å bruke istedenfor de vanlige 220V. Et 12 volts anlegg setter man opp selv, det er ikke brannfarlig eller komplisert å sette opp, man behøver kun pærer, sokler til pærene,  ledning, en 12V driver og litt fantasi.