Slik implementerer du LED-lys i interiøret ditt

LED-lys er praktiske av flere årsaker. De har lang holdbartid, har et koselig lys og kan dessuten være påskrudd på natten uten brannfare. På grunn av dette har stadig flere sett nytten ved å implementere LED-lys i interiøret hjemme – det lyser opp og tar seg samtidig bra ut. For oss vanlige mennesker kan det imidlertid være vanskelig å finne gode løsninger og ideer for hvor LED-lysene helst bør plasseres. Nedenfor finner du noen gode tips som kan hjelpe deg på veien!

Fantastisk utendørsbelysning

LED-lysenes mange egenskaper har gitt de stor suksess utendørs. På grunn av den lange holdbarheten på lysene tar det nemlig lang tid før de må byttes, og de kan være påslått til enhver tid. Med andre ord slipper du å gå ut for å skru av lysene før du legger deg. Å lyse opp hagen eller innkjørselen gjør det enklere å finne frem i mørket, og det gjør boligen mer majestetisk og innbydende. Med gode LED-lys som utendørsbelysning sikrer du at boligen skiller seg ut.

Behagelig lys på soverommet

Selv om de fleste av oss har sterke, klare taklys på soverommet, kan en også integrere svakere LED-lys til bruk på kveldstid når taklampa er slukket. Det har mange fordeler. Du får et suverent kveldslys du kan ta i bruk når du skal slå deg ned med en ny krimbok, se en serie eller plassere spill på morgendagens kamper på Unibet Sport til eksempel. Dessuten får du et lys som er tilrettelagt for kveldsstunden – vil du ha god søvn er det nemlig ikke bra med for sterk belysning på øynene rett før du skal sove.

LED-spotter i stua

Stua er rommet vi tilbringer aller mest tid i, og derfor er det optimalt med spotter i taket – og gjerne LED-lamper. Da slipper du å måtte bytte ut spottene ofte, for LED-lampene varer og varer. Med spotter får du muligheten til både sterk og dempet belysning, avhengig av hva som skjer i stua. Er det dagtid og du gjør papirarbeid er det lønnsomt at lyset er sterkt og klart. Har imidlertid kvelden senket seg og TV-en er skrudd på, er dempet belysning mer behagelig. Begge deler blir gjort mulig med LED-spotter.

LED-lys i syltetøyglass

Om du er i skikkelig DIY-humør og vil lage noe selv, kan du kjøpe noen lysremser med LED-lys og plassere dem på innsiden av gamle, vaskede syltetøyglass eller liknende. Resultatet er en koselig, hjemmesnekret lampe som egner seg godt i alle husets rom – eventuelt også utendørs på terrassen eller foran inngangsdøren. Du kan også lage mønster i glasset, eller farge den i en spesiell farge. Da får lampa en helt unik vri. Uansett hva du velger å gjøre, vil denne lampa egne seg til alle koselige stunder, den kan enkelt flyttes rundt og den får garantert oppmerksomhet.

Enklere matlaging

Ved å installere et tynt LED-lys på undersiden av skapene over kjøkkenbenken, kan du lage mat med god belysning. Selve taklyset treffer nemlig ikke benken på samme måte som LED-lysene vil gjøre. Slike LED-lys kan skrus av så snart maten er laget og stemningen skal bli koseligere. Altså er de perfekte til sitt bruk, og vises ikke ellers.