Tenk på belysningen når du innreder kjøkkenet

Det lønner seg å velge kvalitet i alle ledd når du skal innrede kjøkkenet. Når det gjelder selve kjøkkeninnredningen er det smart å hente inspirasjon fra de store merkevarene, som AUBO Kjøkken, Bad, Vaskerom og Garderobe på nettadressen https://aubo.no/, allerede før du begynner planleggingen. Belysning er et annet viktig aspekt ved en oppgradering av kjøkkenet.

Dra nytte av fagkunnskap

Å lytte til råd fra fagfolk er kanskje det aller viktigste du kan gjøre når det gjelder å planlegge belysning. Profesjonelle kjøkkenkonsulenter har også kunnskap innen belysning, men dessuten er det selvfølgelig mulig å spørre om råd fra elektrikere eller lampeforretninger.

Det er viktig med god arbeidsbelysning over kjøkkenbenker, platetopp og oppvaskbenk – men samtidig er det lurt å ikke glemme god allmennbelysning og stemningsbelysning. I noen tilfeller smelter disse elementene naturlig sammen, som ved bruk av pendler over en barløsning, men det kan også være at kjøkkenet er delt inn i relativt separate soner.

Uansett er det da viktig å høre på de som har mye erfaring med lyssetting av kjøkken. Da vil du både få gode råd og tips om smarte løsninger – som du kanskje aldri hadde tenkt på selv.

Hvor smart skal belysningen være?

Det finnes et utall forskjellige standarder når det gjelder smartlys. Det store utvalget gjør det ikke nødvendigvis enklere å velge produkter, men heller omvendt. Økosystem der den utskiftbare lyskilden er fjernstyrt kan selvfølgelig enkelt oppgraderes i ettertid, men tenk over hvilke standarder og leverandører du velger for et integrert system. Det bør enten være en åpen standard, der du kan skifte ut hvilken «hub» eller leverandør du benytter deg av, eller være en løsning fra en leverandør du føler deg trygg på å bruke i mange år.

Husk på at det til syvende og sist er den gode belysningen som er viktig, og det er fortsatt lov å velge belysning helt uten smartstyring.